През нощта времето бе предимно облачно и с валежи от дъжд,

...
През нощта времето бе предимно облачно и с валежи от дъжд,
Коментари Харесай

Облачно и студено време, максималните температури ще са между 7° и 12°

През нощта времето бе предимно облачно и с превалявания от дъжд, обилни в Предбалкана, Горнотракийската равнина и Източна България.

Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

 

Днес ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-северозапад, в Лудогорието - от североизток. Минималните температури ще бъдат сред 4° и 9°, а оптималните - сред 7° и 12°. В София минималната ще е към 4°, оптималната - към 9°.

 

Атмосферното налягане ще се покачва и ще е по-високо от междинното за месеца.
 
Над Черноморието ще е най-вече облачно и с превалявания от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 8° и 11°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
 
Над планините ще е облачно, по върховете - мъгливо. Ще има превалявания от дъжд, над към 1400 метра - от сняг, но до вечерта границата на снеговалежа ще се намалява. Привечер валежите ще отслабват, на доста места и ще стопират.

 

Ще духа сдържан и мощен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4°, на 2000 метра - към минус 2°.
 
В петък облачността ще се задържи забележителна и тук-там в източните и планинските региони ще превали дъжд. По-съществени разкъсвания и понижения на облачността ще има над Западна България. Вятърът ще бъде слаб до сдържан, от север-северозапад, през нощта против събота ще стихне. На места в низините ще се образува ниска облачност или мъгла.

 

В събота ще доминира слънчево време с повече облачност над планинските и източните региони, където след обяд ще превали дъжд. Минималните температури ще бъдат сред 0° и 5°, а дневните ще се покачват и оптималните ще са сред 12° и 17°.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР